Söndag den 6 februari har vi fått den äran att anordna en av premiärvisningarna av den nya svenska klätterfilmen Bergtagen skapad av Tor Johansson.

Filmen utspelar sig i Bohuslän med Hannes Puman, Emelie Holmén, Stefan Wulf, Ulrika Tiègs och Said Belhaj. När pandemin slog till 2020 fick den ständigt resande Said Belhaj komma hem till området där han började sitt klätterliv för 30 år sedan. All tid och energi lades på utveckling av ny klättring och resultatet blev 5 ”nya” berg och över 50 nya leder. I filmen får vi följa ett gäng passionerade klättrare med olika bakgrund på gamla klassiker men även en hel del av dessa nya leder. Sammantaget är det bouldering, trad och sportklättring av världsklass i magiska Bohuslän.

Under eventet blir det även klättring, skodemo, föredrag av Said Belhaj (med film, bilder, musik och berättelser från ett 30 årigt klätterliv), chans att vinna fina priser och framförallt ett tillfälle att ses och inspireras i vintermörkret.

Vi följer de restriktioner som gäller och reserverar oss för att läget / restriktionerna kan ändras, ha gärna koll på vad som gäller när det börjar närma sig.

Det är gratis entré

Föredraget och filmvisningen kommer starta kl. 17.00 – Föranmälan är ett krav då vi har begränsat antal platser. Max antal 50 personer.

Anmälan till föredrag och filmvisning via bergtagen@ostersundsklattercenter.se. Skriv namn på den/de du anmäler och telefonnummer. Om du skulle få förhinder, bli sjuk eller av någon anledning inte kan delta vid föredraget, hör av dig direkt till oss då vi kommer att fylla på med de som står på en reservplats.

Under dagen kommer Said hålla en workshop. Två timmar för inspiration och utveckling. Kostnad 450kr max antal 10 st

Anmälan till workshop https://dinkurs.se/appliance/?event_id=78020

Filmen har skapats i samarbete med:Petzl www.petzl.com 5.10 www.adidas.se/five_ten Hydro Flask www.hydroflask.com Chimpanzee Bar www.chimpanzeebar.com

Bergtagen