Våra grupper är för tillfället fulla. Är man intresserad går det att ställa sig i kö.

Träningsgrupper (7-18 år).

Grupperna är uppbyggda i tre nivåer, Nybörjare, Steg 1 och Steg 2.

Alla grupper tränar en gång i veckan höstterminen är från veckan efter skolstart till veckan innan jul och vårterminen är från veckan efter jullov till veckan innan sommarlov. Varje tillfälle är 90 minuter långt.

Alla barn under 14 år skall ha en medföljande vuxen vid träningstillfället. Den vuxne måste ha behörighetskort grönt eller rött, för att hjälpa till vid säkringsarbete. Har du som vuxen inte ett behörighetskort? Ingen fara! I kursavgiften ingår en topprepskurs för en vuxen, som hålls vid kursens två första tillfällen.

Anmälan sker via mail till info@ostersundsklattercenter.se

Skriv ditt barns fullständiga namn, ålder samt kontaktuppgifter till målsman. Föreslå en grupp ditt barn vill börja i utifrån vår nivåstege. Mer info nedan.

Varje tillfälle kostar 195kr/gång, man anmäler sig till en hel termin. Varje termin får en vuxen möjlighet att ta ett grönt kort med en extra kostnad på 200kr, är man 15år eller äldre får man själv ta det gröna kortet. Vi har träningar på höstlov, sportlov och påsklov, men inte på röda dagar.

Nybörjare

För att börja i en nybörjargrupp krävs inga tidigare förkunskaper inom klättring.

I denna grupp upptäcker vi klättringens lekfullhet och fokuserar på att utveckla motorik och balans. Att träningen ska vara rolig och inkluderande. Vi lär oss grunderna inom säkerhet, utrustning och hur vi beter oss i hallen.

I denna grupp får alla deltagare låna all utrusning.

Steg 1

För dig som klättrat innan vid flera tillfällen. Du bör förstå hur vi beter oss i en klätterhall, ha kunskap om utrustning och känna dig trygg på väggen.

Vi börjar prata och fokusera på olika tekniker i klättring, som matchning, fotarbete och handplaceringar. Vi börjar att klättra på boulderväggarna, där vi pratar om olika grepptyper och olika ledtyper.

Du bör ha med dig egna skor, men får låna sele.

Steg 2

I steg 2 gruppen krävs att du har klättrat kontinuerligt tidigare.

Du ska vara trygg på repvägg, samt bouldervägg. Vi fortsätter att utveckla vår rörelsebank och fokuserar nu även på förebyggande träning för klättring.

Du ska ha med dig egna skor, men får låna sele.