Hos oss finns både repväggar och boulderväggar.

Repväggar

Här klättrar du på höga väggar och är säkrad i ett rep. Utmana dig själv upp till toppen och kolla på utsikten i hallen.

För att få säkra på repväggar behöver du ha ett behörighetskort. Det kan vara grönt eller rött. En person utan ett sådant kort får endast klättra topprep och måste bli säkrad av en person med grönt eller rött kort. För att få koppla in dig eller någon annan i en automatsäkring krävs att personen har grönt kort.

Boulderväggar

Bouldering kommer från engelskans boulder (som betyder stor sten). När du bouldrar klättrar du utan rep på låga väggar med tjocka fallskyddsmattor under. Bouldering är en väldigt lekfull klätterdisciplin där du utmanas till problemlösning för både kropp och knopp.

För att få klättra på boulderväggar krävs inga förkunskaper inom klättring. Det finns dock förhållningsregler och bra saker att veta om när du ska testa bouldering för första gången. Detta går vi igenom med dig första gången du kommer till oss. Är du nyfiken redan nu kan du läsa mer under fliken Säkerhetsregler.